Obrtnički i gospodarski sajam – ništa nova, ništa nova

Bez obzira na tešku jesen koja očekuje obrtnike i građane, kao i na mjere štednje i restrikcije koje najavljuju jedinice lokalne samouprave, Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održat će se u križevačkoj sportskoj dvorani od 11. do 13. studenoga, odlučio je to organizacijski odbor Sajma koji se ovog tjedna sastao u Križevcima. “Sjednicom je predsjedavao župan Darko Koren, a prisutni su raspravljali o svim važnim temama vezanim uz ovogodišnju najveću županijsku gospodarsku manifestaciju. Župan je izvijestio kako bi se tad trebala održati i sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, kojoj je župan Koren ujedno i potpredsjednik“, piše u priopćenju sa sjednice organizacijskog odbora.

Za direktora Sajma i ove je godine izabran tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać, a kao okosnica sajmenih događanja najavljene su promocije strukovnog obrazovanja i obrtničkih zanimanja, izložba malih životinja, Martinje po Križevačkim štatutima u suradnji s Udrugom vinara i vinogradara “Bilikum” te modna revija i revija frizura. Po istoj špranci s istim ljudima, s jednakim programom i istim temama, sajam se organizira već godinama iako je posjećenost i odaziv izlagača svake godine sve manji.

Sve ove godine nije objavljena nikakva analiza niti su doneseni ikakvi relevantni zaključci o tome kakve je stvarne učinke ova sajmena priredba donijela obrtnicima i gospodarstvu u našoj županiji, no i opet će se za nju potrošiti novac iz županijske, ali i kase Grada Križevaca. Prema izvještajima o realizaciji Obrtničkog i gospodarskog sajma prijašnjih godina, prosječni troškovi po sajmu iznosili su pola milijuna kuna. S obzirom na trenutačnu situaciju, troškovi ove godine mogu biti samo veći.

Vezano

Komentari su zatvoreni.