Komedija o borbi s vjetrenjačama u subotu u Križevcima

Nakon dobro posjećenog prvog vikenda 18. Culture Shock Festivala koji su u subotu otvorile izložba Ivana Ivanovića i 30. Pub inKVIZicija, organizatori i ovaj tjedan nastavljaju s kulturnim šokiranjem te najavljuju predstavu Malog Teatra Don Quijote od Hrvatske, komediju nastalu prema motivima iz romana Miguela de Cervantesa o dogodovštinama španjolskog plemića koji je postao sinonim za bezuspješnog borca protiv zla. Autor teksta Igor Baksa, koji i igra u predstavi uz Svena Jakira, objašnjavajući zašto je kao predložak odabrao baš ovaj klasik, rekao je da je genijalnost Cervantesovog romana „….u tome da se od srednjovjekovne Španjolske do današnje Hrvatske nije apsolutno ništa promijenilo. Jedino se stvari zovu drugačijim imenima. Čarobnjaci se danas zovu političari, vitezovi su radnici, a prekrasne djeve su komadi.“


Predstavu je dosad hvalila i publika i kritika, a križevačka publika ima priliku pogledati je u subotu 3. rujna u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma. Ulaznice se mogu kupiti u Križevcima u poslovnici Mail Boxes Etc. u Ulici bana Josipa Jelačića 1 i online putem Entrija po cijeni od 30 i 40 kuna.

Culture Shock Festival već 18. godinu organizira udruga P.O.I.N.T. kao spoj obrazovanja, suvremene umjetnosti, kulture i društvenih događanja uz kvalitetne i aktualne izvođače, predavače i izlagače. Partneri festivala su Gradska knjižnica Franjo Marković, Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica Grada Križevaca i Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“, a pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Ministarstvo kulture i medija te Koprivničko-križevačka županija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.