[FOTO] Pub inKvizicijom pod zvijezdama i Ivanovićevom izložbom počeo punoljetni Culture Shock Festival

Izložbom Umjetnost računalnih igara i 30. izdanjem Pub inKVIZicije, otvorena je sinoć jedna od najdugovječnijih križevačkih manifestacija – 18. Culture Shock Festival. U više od mjesec dana organizator festivala, udruga P.O.I.N.T., već tradicionalno publici nudi različite kulturne sadržaje – mogućnosti neformalnog obrazovanja, suvremene umjetnosti, kulturnog aktivizma i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena uz svirke, glazbu, kazalište i nove medije. Program je otvorio križevački umjetnik animator Ivan Ivanović koji je u prostoru udruge P.O.I.N.T. na Trgu svetog Florijana predstavio svoje recentne digitalne radove iz domene 2D arta koji se koriste u računalnim i mobilnim igrama.

Nakon otvorenja izložbe, održano je jubilarno 30. izdanje Pub inKVIZicije koje je uigrana ekipa autora kviza, Sergej Novosel Vučković i Sandro Novosel, odradila na ljetnoj pozornici pod zvijezdama, uz buduću zvjezdarnicu i uz zvučnu i vizualnu kulisu munja i gromova. Ipak, vrijeme je izdržalo do kraja i kiša nije oprala natjecatelje iz deset ekipa koji su subotnju večer proveli u nadmetanju u znanju. Proglašenje pobjednika obavljeno je svečano, prvi put na velikoj pozornici, a nagrade su osigurali OPG Vinarija Bužić i Pučko otvoreno učilište Križevci, koje je s Gradskim puhačkim orkestrom pomoglo i u organizaciji događaja.

Prvo mjesto s 27 od 39 bodova osvojio je Klub 250+, iza njih je s 24 boda tim Zvonimir Balrog, dok je ekipa Neki tam osvojila treće mjesto u pripetavanju jer su dvije ekipe imale jednaki broj bodova (22 od najviše mogućih 39).

  1. Klub 250+ 27/39

2. Zvonimir Balrog 24/39

3. Neki tam 23/39

4. Žarnjaci 22/39

5. Untergrunt 21/39

6. Kvizlinzi 20/39

7. Batman 17/39

8. Orlovo gnijezdo 16/39

9. ‘S All Good Man 13/39

10. Prepucije Pilat 12/39

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.