In memoriam Mladen Klasić

Preminuo je poznati križevački odvjetnik Mladen Klasić (68), dopredsjednik Hrvatske odvjetničke komore, počasni građanin Koprivničko-križevačke županije, sportski djelatnik i dugogodišnji predsjednik križevačkog atletskog kluba. Njemu je nedavno transplantirano srce u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je danas i preminuo.

Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je Mladenu Klasiću 2020. godine Nagradu Milan Neralić za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini koja se dodijeljuje fizičkim osobama kao nagrada za životno djelo u djelatnosti sporta na lokalnoj razini te pravnim osobama za dugogodišnju djelatnost na razvoju sporta na lokalnoj razini. Bio je aktivan sportski radnik od 1982. godine u tadašnjem općinskom Savezu za fizičku kulturu Križevci i predsjednik do 1990. godine.

U križevačkom atletskom klubu bio je predsjednik od 1985. do 2022. godine. Bio je predsjednik Športskog saveza općine od 1990. do 1996. godine, a od 1996. godine osnivač i predsjednik Zajednice športskih udruga grada do 2000. godine i član Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Križevaca. Posebno je bio vezan uz kraljicu sportova u Križevcima koja je iznjedrila, između ostalog, dva olimpijca, petorostrukog olimpijca Branka Zorka i osvajača prve atletske kolajne za samostalnu Republiku Hrvatsku na dvoranskom prvenstvu Europe 1992. godine u Genovi u utrci na 1500 metara te Ninu Habuna, člana hrvatske štafete 4 puta 400 metara na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Bio je iznimno aktivan u Hrvatskom atletskom savezu i Hrvatskom motociklističkom savezu, napose AMK Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.