Atletičari nakon susreta sa stršljenima: Staza je prekrasna, ali nije nam bilo svejedno

Svi Križevčani su dobro i oporavljaju se od uboda stršljena koje su zaradili jučer za vrijeme utrke u izletištu Crna gora na 2. šumskom trailu Koprivnica. Od naših je najgore prošao Željko Dubravec, dobio je dva uboda u glavu i jedan u stražnjicu pa je završio na hitnoj u Koprivnici. Nesreća se dogodila 1200 metara od starta, Željko je trčao kratku dionicu i bio je na čelu zajedno sa Sašom Horvatom iz AK Međimurje.

Saša i ja smo zajedno uletjeli u roj, bilo je gadno, nismo se mogli obraniti jer ih je bilo puno. Svaka čast Saši, uspio je završiti utrku i pobijediti i to s četiri uboda. Ja sam morao odustati, nisam htio riskirati jer sam i prije dva tjedna završio na hitnoj zbog reakcije nakon uboda. Šteta, bila bi borba do kraja. Ali važno da smo svi živi“, ispričao nam je Željko.

Od 132 natjecatelja koji su startali na kratkoj dionici od 6.5 km, njih 40, među kojima i naši Željko Dubravec, Danijela Gudić i Zvonko Stipić, nisu završili. Marko Horvat je s ubodom stigao 13., Ivana Dubravec 38. (9. od žena), Martina Ljaljić 43. (11. od žena) i Ivana Šiković 80. (36. od žena). Trčale su se tri duljine: 6.5, 12 i 18 km, a početni dio za sve tri staze bio je zajednički. Bliski susret sa stršljenima trkači su imali na tom početnom dijelu, a izbjegli su ih, čini se, samo oni koji su startali prvi. Na srednjoj dionici od članova AK Križevci najbrži je bio Matija Subotičanec koji je, unatoč ubodu, stigao 28., dok je Petra Vrhovec s tri uboda dotrčala 33. (4. od žena). Alen Lukinović izbjegao je stršljene, ali je pao i u cilj je došao 43., Tomislav Maslić iz KK Radnik bio je 63., dok su se kao 75. i 76. plasirali Goran Ljaljić i Nina Vukonić.

Htio sam odustati kad smo utrčali među stršljene, a Nina me nagovorila da izdržimo do cilja. Svaka joj čast! Zaradio sam jedan ubod u vrat, a ona ih je imala čak četiri!“, rekao nam je Goran Ljaljić. Leteće napasti izbjegla je Renata Smojver koja je u cilj utrčala 81.

A što se događa na stazi, skoro da i nisu znali natjecatelji najdulje dionice koji su startali prvi. Toni Jukica je 18 km i 550 metara uspona savladao za 1:45:42 i zauzeo 13. mjesto, a Zvonimir Mesić je s 2:17:52 stigao 27. Staza je, kažu Križevčani, prekrasna i unatoč neugodnosti sa stršljenima, avanturu će ponoviti i dogodine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.