Počinju besplatne radionice iz elektrotehnike, programiranja i modeliranja

Ljetna škola tehnike i eksperimenata nova je ljetna škola u sklopu projekta Future Hub Križevci s naglaskom na praktičnom radu koja će polaznike provesti kroz fascinantne fizikalne eksperimente iz područja akustike, elektriciteta i optike. Teslina zavojnica i Rubensova cijev samo su neki od primjera eksperimenata koji će se izraditi u sklopu škole. Škola je namijenjena učenicima viših razreda osnovnih škola i srednjih škola, a dobrodošli su i ostali zainteresirani za ovu vrstu tematike i praktičnog rada.

Program se sastoji od niza praktičnih radionica kroz koje polaznici proučavaju i izrađuju fizikalne postave i eksperimente koristeći pri tome različite tehnike i znanja iz područja elektrotehnike, programiranja, 3D modeliranja i drugih područja uz vodstvo iskusnih voditelja. Osim što će polaznici imati priliku iskusiti i naučiti praktične tehnike poput modeliranja, lemljenja, spajanja strujnih krugova i 3D ispisa, steći će i opipljiv uvid u osnovne fizikalne koncepte koji stoje iza ovih eksperimenata. Koordinator ljetne škole tehnike i eksperimenata je Andrej Dundović.

Škola će se održavati kroz cijeli tjedan od 22. do 26. kolovoza 2022. godine u poslijepodnevnim satima u prostorima društvenog centra Future Hub Križevci, a prijave su otvorene i besplatne na web stranicama projekta Future Hub Križevci (pod “Prijava na obrazovne programe“).

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.