Jučer dvije nesreće na križevačkom području, obje na istoj cesti

O potrebi izgradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici već je puno toga rečeno. Radovi koji nikako da počnu i pitanje je kada će, riješili bi veliki prometni kolaps koji se svakodnevno odvija na cesti koja spaja dva najveća županijska grada. Kolaps, kaos u pravom smislu te riječi i jučer je zavladao na dijelu te dionice koja administrativno pripada Križevcima, gdje je gradska policijska postaja zabilježila dvije prometne nesreće.

Prva se dogodila oko 7.45 sati, kada je na otvorenom djelu ceste Majurec – Kloštar Vojakovački 35-godišnji vozač upravljao teretnim automobilom Volvo zagrebačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine kretanja te prilikom kočenja udario je u osobni automobila Renault zagrebačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 28-godišnji vozač koji je bio zaustavljen radi prometne situacije ispred sebe. Nakon toga je došlo do odbacivanja automobila Renault unaprijed i udara u stražnji dio osobnog automobila VW osječke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 25-godišnji vozač koji je bio zaustavljen radi prometne situacije ispred sebe. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Nešto kasnije, oko 16.51 sati, dogodila se i druga prometna nesreća, tek pokoji kilometar dalje. Kako je policija navela u izvješću, na otvorenom djelu ceste Kloštar Vojakovački – Carevdar 64-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Dacia zadarske registarske oznake. Uslijed nepropisnog mimoilaženja došlo do kontakta vanjskog osvrtnog ogledala s vanjskim osvrtnim ogledalom osobnog automobila BMW virovitičke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji vozač. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću vozilom je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.