Kreće regionalni program jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva

U četiri županije sjeverozapadne Hrvatske – Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko- bilogorske i Koprivničko-križevačke, uskoro kreće regionalni trogodišnji program jačanja kapaciteta civilnog društva pod nazivom JAKO. Cilj programa je stvoriti poticajno okruženje za razvoj civilnog društva održavanjem stručnih radionica, provedbom suradnje unutar i između različitih sektora i postavljanjem informativnih punktova u četiri grada: Čakovcu, Varaždinu, Bjelovaru i Križevcima.

Lokalni provoditelj programa je udruga K.V.A.R.K. a njegov koordinator Saša Lončarić ističe da će ubrzo u križevačkom Klubu kulture biti uspostavljena tzv. info točka s osnovnim informacijama o aktualnim natječajima, fondovima, događanjima, konferencijama, mogučnošću dobivanja financijskih i pravnih savjeta vezanih uz djelokrug rada, te pomoći oko izrade projektnih aplikacija. Sve informacije bit će dostupne kroz medije, a upiti se primaju na program.jako@gmail.com te broj mobitela 091 54 25 266.

Uz K.V.A.R.K., ostale udruge koje sudjeluju u pokretanju programa su ACT iz Čakovca, udruga za zaštitu i unapređenje čovjekovog okoliša Franjo Košćec iz Varaždina, te Priroda i društvo iz Bjelovara. Program JAKO financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a planira se uključivanje i jedinica lokalne uprave, razvojnih agencija i poduzeća zainteresiranih za pojedine segmente programa.

Vezano

Komentari su zatvoreni.