Kreće izgradnja novog rotora – donosimo detalje

Nakon što su ishođene sve prethodne dozvole te odrađen postupak javne nabave, jučer je održano uvođenje u posao izgradnje rotora na raskrižju Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića u Križevcima.

Gradonačelnik Mario Rajn uvodno je izrazio zadovoljstvo dugo očekivanom investicijom u Križevcima: „Rotor željno iščekujemo, a nakon izgradnje nadvožnjaka nad željezničkom prugom, intenzitet prometa se povećao. Jedna od točaka Grada sa statistički najvećim brojem nesreća, vjerujemo da će ovime biti puno sigurnija i puno protočnija. Zahvaljujem Hrvatskim cestama što su svesrdno poduprli ovaj projekt i nakon svih rješavanja dozvola krećemo s radovima. To je velik i značajan projekt za sigurnost prometa u Gradu Križevcima, svakako i za mještane u ovom dijelu grada, pogotovo djecu koja ovim raskrižjem idu u školu. Zamolit ću sve sugrađane i posjetitelje Grada za razumijevanje budući da će prometovanje kroz ovo raskrižje biti otežano, ali po završetku radova bit će nam svima puno bolje.”

Rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin, Hrvatske ceste Davor Bobičanec kazao je kako se nakon ishođenja pravomoćne građevinske dozvole u suradnji s Gradom Križevcima i provedene javne nabave, pristupa rekonstrukciji raskrižja, državne ceste DC 22 Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića te dodao: „Radovi će trajati četiri mjeseca, investitor radova su Hrvatske ceste, a izvođač radova Poduzeće za ceste Bjelovar te je vrijednost investicije 4.900.000,00 kuna. Također, molim sve sudionike da se pridržavaju privremene regulacije prometa tijekom izvođenja radova i vjerujemo da ćemo krajem studenog rotor pustiti u promet. “

Za vrijeme izvođenja radova, promet će se odvijati po posebnoj regulaciji, a s detaljima će javnost biti upoznata putem javnih glasila i službene stranice Grada Križevaca. Ovom su prilikom, građani zamoljeni za razumijevanje u vrijeme izvođenja radova.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.