Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1384

Predstavljanje Instituta za kozmologiju i filozofiju prirode 30. lipnja 2022. (foto Silvia Novosel)
Predstavljanje Instituta za kozmologiju i filozofiju prirode 30. lipnja 2022. (foto Silvia Novosel)

U Temi Krugova slušamo drugu polovinu snimke predstavljanja Kozmološkog centra i Instituta za kozmologiju i filozofiju prirode u Križevcima medijima 30. lipnja.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Kaleidoskop Jasne Ćorić i Dražena Jerabeka, knjiga za mlade je Sabrina Nicka Drnasa, na odjelu beletristike Sanjarije samotnog vozača Pavla Pavličića, a na stručno-znanstvenom odjelu Put u planine Mirte Mataije.

Na današnji datum rođeni su Carl Gustav Jung i Stanley Kubrick, proglašena je prva nezavisna država u Africi, Liberija, katastrofalni potres pogodio je Skopje, umrli su Gottlob Frege i Eva Perón.

U Vijestima Krugova govorimo o umjetničko-antropološkoj izložbi i o sakupljačkim strastima, te o misteriju slike izvanbračne kćeri Ludovica Sforze za koju se vjeruje da ju je naslikao Leonardo, a godinama je skrivena u švicarskom trezoru. Informiramo i što se događa u Galeriji K2.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo komentar fotografije s teleskopa James Webb, ugovor o novoj suradnji u svemiru, izgradnju kineske svemirske stanice, novo lansiranje SpaceX-a, te što nas u svemiru i na nebu očekuje do naše sljedeće emisije 6. rujna.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Richarda Straussa, Franza Xavera Wolfganga Mozarta, iz musicla Evita, te grupa The Rolling Stones i Doringo.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1384 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 26. srpnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže, uz napomenu da se zbog ljetnog odmora sljedeća emisija Ne dirajte mi krugove na programu 6. rujna 2022. godine.


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.