Predstavljen projekt županijskog Doma zdravlja “Zdravo srce, zdrava budućnost”

U prostorijama Županijske uprave održana je početna konferencija projekta “Zdravo srce, zdrava budućnost” čiji je nositelj Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a partner Koprivničko-križevačka županija.

Projekt je vrijedan gotovo 400 tisuća kuna, financira se temeljem poziva “Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2” iz sredstava Europskog socijalnog fonda, Operativni program: „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Riječ je o bespovratnim sredstvima, i to u omjeru Europska unija 85 posto i državni proračun, odnosno Ministarstvo zdravstva 15 posto.  

Kao što je naglasila ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković, glavni cilj je podizanje i unaprjeđenje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i zdravog načina života te prevencija i sprječavanje razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava na području naše županije.

Slikovito se kaže da je srce pokretač naših emocija i odluka te smo odlučili projekt posvetiti upravo zdravlju srca, obzirom da smo premalo svjesni ozbiljnosti bolesti kardiovaskularnog sustava. Kroz projekt ćemo nastojati osvijestiti i educirati stanovništvo kako male promjene u mogu doprinijeti većoj kvaliteti života i smanjenju smrtnosti“, dodala je ravnateljica te pojasnila kako otprilike 700 ljudi godišnje u našoj županiji umre od kardiovaskularnih bolesti, koje su uglavnom rezultat modernog načina života – nezdrave prehrane i premalo kretanja. Također je zahvalila projektnom timu, Županiji kao osnivaču i PORA-i Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ na stručnoj i tehničkoj pomoći u ovom, ali i drugim projektima.

Spomenimo kako su početnoj konferenciji prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić, Maja Blažek i Ljubica Belobrk Flamaceta, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova i suradnici, zaposlenici Doma zdravlja, predstavnice PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ.

Vezano

Komentari su zatvoreni.