Kraj ere na klupi Radnika: Tomislav Matoić mijenja Antu Tomasa i postaje novi trener seniora

U Košarkaškom klubu Radnik traje veliko preslagivanje redova uoči nove sezone. Nakon što su se od aktivnog igranja oprostili Tomislav Maslić i Bojan Hrandek, uslijedio je još jedan oproštaj od seniorske momčadi, ali ovaj puta na trenerskoj klupi. Legendarni Ante Tomas nakon nekoliko desetljeća vođenja prve momčadi povlači se u zasluženu trenersku mirovinu, dok će ga na klupi zamijeniti Tomislav Matoić, koji se ovime priključio Masliću i Hrandeku te također okončao igračku karijeru.

Matoić je veći dio igračke karijere proveo u Radniku, u kojem je ponikao i prošao sve omladinske kategorije. U karijeri je igrao i za nekadašnjeg prvoligaša Prigorje financije iz Križevaca, u čijem je dresu odigrao nekoliko sezona u najvišem rangu hrvatske klupske košarke. Također, igrao je i za Podravac iz Virja te Petar Zrinski iz Vrbovca. Nažalost, minulu sezonu pamtit će po teškoj ozljedi koljena, zbog koje je već unaprijed bilo jasno kako će morati propustiti cijelu nadolazeću sezonu, barem na parketu.

Stoga je Matoićevo imenovanje za novog trenera seniorske momčadi potpuno logičan rasplet, pogotovo ako uzmemo u obzir njegovo odlično vođenje mlađih uzrasnih kategorija.

Za kraj dodajmo i kako su nam iz kluba poručili da će Ante Tomas i dalje ostati u klubu kao mentor, kako mladim trenerskim snagama, tako i igračima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.