Počinje gradnja ‘socijalnih’ stanova

KRIŽEVCI – U gradskoj upravi pokrenut je projekt stambenog zbrinjavanja socijalno ugroženih osoba odnosno kreće se u izgradnju tzv. stanova za socijalne potrebe. Blok takvih stanova niknut će na gradskom zemljištu iznad Kernove ulice, od Tesline prema Karanama. Nakon što je ishođena građevinska dozvola, sada se raspisuje natječaj za taj posao, za što je u gradskom proračunu ove godine osigurano 900 tisuća kuna. Gradonačelnik Branko Hrg je objasnio da se protekle dvije godine tražio model za riješavanje pitanja zbrinjavanja sugrađana koji su u kategoriji socijalne ugroženosti po pitanju stambenog smještaja.

– Našli smo model da napravimo nekoliko manjih kućica u nizu, sa po tri stana, ukupno bi to bilo 18 stanova, ali ne bi ih gradili odjedamput i sada pokrećemo postupak za prvu fazu te izgradnje, za prva tri stana u ovoj godini i nakon toga bi išlidalje, pojasnio je B. Hrg.
Ovisno o tome koja se cijena izgradnje socijalnih stanova postigne na javnom natječaju, sredstvima predviđenima za ovu godinu možda će se, nada se gradonačelnik Hrg, moći i više napraviti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.