Robin Petić među glazbenim i plesnim prvacima nagrađenim Oskarom znanja

Foto: Anita Primorac

Svečanost dodjele priznanja Oskara znanja učenicima glazbenih i plesnih škola te studentima muzičkih akademija, koji su tijekom školske godine 2017./2018. osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa, kao i za njihove mentore, održana je u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 29. lipnja 2018. u Zagrebu. Među dobitnicima je bio i Križevčanin Robin Petić iz Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, koji je Oskar znanja osvojio zbog prvog mjesta na državnom natjecanju u IV. kategoriji, udaraljke, uz mentoricu Maju Lončar i korepetitoricu Ivanu Tadin.

Sedamnaestogodišnji Petić je završio 3. razred srednje glazbene škole, a naslov državnog prvaka osvojio je s visokih 98.38 bodova, na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u ožujku ove godine:

– Osjećaj je neopisiv jer to nije mala stvar i to mi je definitivno velika motivacija za dalje. Najviše bih se htio zahvaliti profesorici koja mi je davala puno savjeta i s glazbene strane i sa životne te mi je puno pomogla u ostvarenju ovog cilja, izjavio je Petić za Križevci.info.

Najznačajnijom nagradom i priznanjem u obrazovanju Oskarom znanja nagrađeno je 165 učenika i studenata, iznimnih mladih talenata te 81 mentor. Dodjelu Oskara znanja organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Hrvatskog sabora i u suorganizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija.

Oskare znanja nagrađenima su uručili ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj i predsjednik Hrvatske zajednice županija šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Izaslanica predsjednice Republike Renata Margaretić Urlić dobitnicima Oskara znanja poručila da na društvu daju nadu i služe kao ponos i nadahnuće te istaknula važnost umjetničkih škola kao kulturnih središta u njihovim sredinama. U ime nagrađenih zahvalila je Dora Drašković, učenica I. razreda srednje Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje u Zagrebu.

– Državni i međunarodni prvaci predstavljaju uspješna i kreativna mlada bića koja svojim zanosom, strašću i genijalnošću pokazuju kako ići dalje, istaknula je Jadranka Žarković-Pečenković i pozvala učenika da slijede svoje srce, da u žaru natjecateljske borbe uvijek ostanu veliki i da nikada ne ponize protivnika.

Skulpture Oskara znanja već niz izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ iz Garešnice. Kreativni i vrijedni učenici navedenih škola već četvrtu godinu izrađuju skulpture.

U glazbenom dijelu nastupili su neki od nagrađenih učenika, sopranistica Katarina Jureša iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, Eva Radić na violini, učenica Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba i flautistica Franziska Anna Fundelić iz Glazbene škole Zlatka Grgošević, Sesvete.

Vezano
1 komentar
 1. kaja piše:

  lijepo je čitati ovako poticajne priče o našim mladima, koji svojim trudom, strpljivošću i zalalagamjem osvajaju Oskare znanja iz različitih područja,
  Ovaj put na red su došle i umjetničke struke, te je tako i naš saedamaestogodišnji Robin Petić sa svojom mentoricom osvojio Oskar za prvo mjesto na državnom natjecanju u IV. kategoriji udaraljke. Opet i opet se potvrđuje predan i stručan i rad i naše Glazbene škole.
  Ako je po onom: “Na mladima Svijet ostaje!” To mi daje optimizma, da se nadam SVEMU boljem za one koji dolaze poslije nas.
  Poticajno je znati: da i sve oskare izrađuju učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom “August Šenoa” iz Garešnice. Lijepo, “mladi za mlade”!
  Iskrene čestitke našem Petiću i njegovoj mentorici i puno uspjeha u budućem radu!

Komentari su zatvoreni.