Križevci domaćin prvom Ljetnom glazbenom kampu

Od danas do 9. srpnja Križevci su domaćin prvom Ljetnom glazbenom kampu orkestra mladih glazbenika. Kamp je nastao na inicijativu članova Orkestra mladih glazbenika po uzoru na kampove koje mnogi glazbenici posjećuju diljem Europe kako bi usavršili svoje orkestralno muziciranje. Polaznici, njih 40-ak, imat će priliku pet dana intenzivno uvježbavati program za ostatak koncertne sezone te za najavljeno gostovanje Orkestra u Berlinu u rujnu 2022. godine. Radit će sa svojim mentorima, uvježbavati program na sekcijskim i zajedničkim probama s maestrom Matijom Fortunom i mentorima Križevčanima Josipom Konficom i Mariom Komazinom, violinisticom Vlatkom Peljhan i slovenskim maestrom Mirom Sajom.

Orkestar će se križevačkoj publici predstaviti koncertom u petak 8. srpnja u Velikoj dvorani Hrvatskog doma uz gošću, nastavnicu pjevanja u Glazbenoj školi Alberta Štrige, Gabrielu Hrženjak. Još jedan koncert izvest će u subotu u Štrigovi u Zmajevom Vrtu obitelji Valkaj uz Ivanu Lazar, Branku Tkalčić, Filipa Filipovića i Miljenka Turka.
Ovakav kamp prilika je mladim glazbenicima da steknu potrebno iskustvo u orkestralnom muziciranju te da postanu što kompetentniji za profesionalno djelovanje u ansamblima i orkestrima“, rekao je maesto Matija Fortuna i zahvalio Gradu Križevcima i Glazbenoj školi Alberta Štrige koji su podržali inicijativu Ljetnog glazbenog kampa u Križevcima te omogućili njegovo održavanje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.