Prosječna neto plaća u prvom kvartalu u Koprivničko-križevačkoj županiji iznosila je 6.356 kuna

Državni zavod za statistiku početkom lipnja prvi je put objavio podatke o zaposlenosti i plaćama po županijama te će ih ubuduće objavljivati četiri puta godišnje. Bit će zanimljivo pratiti kako će se kretati razina prosječne plaće u raznim dijelovima Hrvatske, odnosno hoće li rasti i za koliko, a za početak su objavili prosječne plaće u prvom kvartalu ove godine.

Kako piše Večernji list, prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih po županijama kretale su se u ožujku od najnižih 6075 kuna, koliko je zarađivalo oko 23.000 zaposlenih u Virovitičko-podravskoj županiji, do 8593 kune kolika je bila prosječna plaća blizu 340.000 zaposlenih u gradu Zagrebu. Na zagrebačke plaće utječe i važna činjenica da u Zagrebu radi četiri od deset visokoobrazovanih. Hrvatska ima 275 tisuća zaposlenih s visokom stručnom spremom, od kojih njih 117 tisuća radi u glavnom gradu.

Koprivničko-križevačka županija nije se pretjerano proslavila. Podaci iz prva tri mjeseca 2021. godine govore kako radnici u našoj županiji prosječno zarađuju 6.356 kuna neto, no to je iznos koji je jedan od lošijih u Hrvatskoj, točnije svega se šest županija smjestilo ispod naše. Manje se zarađuje samo u Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, jedinoj županiji u kojoj je prosječn zarada u prvom kvartalu bila ispod 6.000 kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.