Još jedna delegacija iz Europe posjetila Križevce

Predstavnici Europske komisije i jedinica lokalnih samouprava država članica Europske unije posjetili su u srijedu Križevce u sklopu 2. međunarodne konferencije Europskog savjetodavnog centra za energetsko siromaštvo kako bi se upoznali sa svime što Križevci rade kako bi do 2030. postali energetski neovisni. Saznali su o Križevačkim sunčanim krovovima, sufinanciranju solarnih elektrana građanima, pokretanju energetsko-klimatskog ureda, o velikoj solarnoj elektrani i drugim projektima.
Iznimno mi je drago da ste prepoznali Križevce kao primjer dobre prakse po svim aktivnostima koje provodimo po pitanju energetske tranzicije. Čuti od vas predstavnika Europske komisije i brojnih gradova i općina iz država članica EU da je ovo što radimo iznimno hvalevrijedno, je zaista veliko priznanje našem gradu. Drago mi je da vam danas mogu prezentirati sve što radimo i nadam se razmjeni kontakata i uspostavi buduće suradnje“, rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

O prvoj hrvatskoj energetskoj zadruzi građana KLIK, koju je pred dvije godine osnovalo 11 građana koji su htjeli pokazati da i oni mogu pomoći svojim sugrađanima u energetskoj tranziciji, govorila je upraviteljica Sanela Mikulčić Šantić. Ivana Dubravec predstavila je Energetsko-klimatski ured, mjesto prvog susreta građana i energetske tranzicije te edukativni prostor za stvaranje klimatski otpornog društva. Gosti su potom postavljali brojna pitanja i predstavljali iskustva svojih država po pitanju energetske tranzicije te izrekli niz pohvala za aktivnosti koje se provode u Križevcima. Razgledali su prvu solarnu elektranu financiranu kroz kampanju grupnog ulaganja u sklopu projekta Križevački sunčani krovovi na krovu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Posjet su organizirali Društvo za oblikovanje održivog razvoja DOOR-u i Europski savjetodavni centar za energetsko siromaštvo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.