Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1379

Dr.sc. Zoran Ereš s Instituta Ruđer Bošković 22. svibnja 2022. na 6. Hrašćinskom astru govori o nastanku života na Zemlji (foto R.Matić)
Dr.sc. Zoran Ereš s Institura Ruđer Bošković 22. svibnja 2022. na 6. Hrašćinskom astru govori o nastanku života na Zemlji (foto R.Matić)
Dr.sc. Zoran Ereš s Instituta Ruđer Bošković 22. svibnja 2022. na 6. Hrašćinskom astru govori o nastanku života na Zemlji (foto R.Matić)

U Temi Krugova slušamo posljednjih nekoliko minuta predavanja Nastanak života na Zemlji koje je na 6. Hrašćinskom astru u Trgovišću 22. svibnja ove godine održao dr. sc. Zoran Ereš s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, a nakon toga diskusiju poslije predavanja. Govori se o tome kako možemo otkriti život u svemiru i kakav on može biti.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Totalna zavrzlama Gordane Lukačić i Nine Ivanović, knjiga za mlade je Kuharica za mlade chefove, na odjelu beletristike Sasvim obična obitelj Mattiasa Edvardssona, a na stručno-znanstvenom odjelu Zeleni život vege mama Ive Janeš i Ivane Šimić.

Na današnji datum rođeni su Vjekoslav Klaić, Lav Mirski, David Hartley i Jean-Paul Sartre, ubijen je Mihovil Pavlek Miškina, proizvedena je prva longplay ploču od vinila, umrli su Niccolo Machiavelli i Anders Jonas Angström.

U Vijestima Krugova saznajemo da tko su dobitnici državne nagrade “Vladimir Nazor”, da je u Šibeniku otvoren Međunarodni dječji festival, da je umro francuski glumac Jean-Louis Trintignant, te da se u Italiji prodaju umjetnička djela u digitalnom obliku, s čim se mnogi ne slažu. Govorimo i o aktivnostima u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo ljetni solsticij i signale koje je uhvatio kineski radioteleskop, najveći na svijetu.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Antonija Vivaldija, Nikolaja Rimskog-Korsakova, Lala Schifrina, Ive Robića, te grupa The Kinks i Mungo Jerry.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1379 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 21. lipnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.