Danas otvorenje izložbe Lucije Kovačić povodom njenog odlaska na studij u inozemstvo

Gradski muzej Križevci večeras organizira otvorenje izložbe “Pogled kroz 19” autorice Lucije Kovačić. Ova mlada križevačka umjetnica uskoro će rodne joj Križevce zamijeniti za Nizozemsku, točnije Groningen, gdje je upisala umjetnički studij te se tim povodom organizira i ova izložba.

Samostalna izložba Lucije Kovačić bit će otvorena danas u 19 sati i to upravo na njen 19. rođendan. Otvorenje se održava u Likovnoj galeriji Gradskoj muzeja, a izložba će se moći razgledati sve do 25. lipnja 2022. svaki radni dan od 10 – 13 sati, subotom od 10 – 12 sati, dok će nedjeljom, blagdanom i praznikom galerija biti zatvorena.

Lucija Kovačić rođena je 9. lipnja 2003. godine. Još od vrtićkih dana pokazivala je interes za umjetnošću, a danas, 19 godina kasnije, izlaže likovne radove na svojoj drugoj samostalnoj izložbi. Lucija je maturantica gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima. Osnovno je glazbeno obrazovanje stekla u Glazbenoj školi Alberta Štrige, a svira brač. Devet godina bila je aktivna članica Atletskog kluba Križevci, a zadnje dvije (do 2019.) trenirala je i natjecala se za Atletski klub Dinamo iz Zagreba.

Od likovnih postignuća, Lucija je 2019. godine bila dobitnica nagrade Hrvatskog sabora kulture za najuspješnije djelo mladog umjetnika u toj godini. 2021. godine, na istom susretu, njezin rad pohvaljen je za originalnost u izvedbi odabranog motiva. Također, autorica je murala u svojoj gimnaziji te se uključuje u mnoga likovna događanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.