Proglašena najbolja vina kiževačkih goric

Proizvođači najboljih vina dobili su u subotu, uoči Večeri vina i čvaraka, svoje medalje i priznanja koja su osvojili na Međunarodnoj izložbi vina križevačkih goric. Predsjednik Udruge vinogradara i vinara “Bilikum” Denis Maksić pohvalio je angažman članova udruge na organizaciji izložbe, ali i cjelokupni rad na raznim događanjima i manifestacijama tijekom godine. Pohvalama se pridružio župan Darko Koren, koji je zajedno s gradonačelnikom Marijom Rajnom otvorio izložbu. “Grad će i dalje aktivno podržavati lokalne vinare kroz potporu događanjima i manifestacijama, edukacije i osiguravanje dodatnih sredstava za razvoj vinskog turizma prijavnom na natječaje financirane iz EU fondova“, poručio je pri dodjeli medalja i priznanja.


Od 139 uzoraka prijavljenih na izložbu, ocjenjivački sud proglasio je dva šampiona križevačkih goric – Kleščec od prezrelog grožđa iz OPG Dragutina Kamenjaka i Chardonnay Tomice Podhraškog. Najbolje vino pristiglo izvan Hrvatske je Zeleni Vetlinac od Kranicz Laszla. Dodijeljeno je i 30 zlata, 63 srebra, 29 bronci i četiri priznanja. Gradonačelnikovim vinom proglašena su najbolje ocijenjena vina, i to Kamenjakov Kleščec Pinot crni OPG Denis Bužić.


Nakon proglašenja rezultata izložbe počeo je program Večeri vina i čvaraka na kojem su se predstavili vinari s Vinske ceste Križevci-Kalnik-Orehovec, vinari iz Udruge “Bilikum”, koja je pružila i tehničku pomoć u organizaciji ove manifestacije, te mađarski vinari s Vinske ceste Villány-Siklós. Uz glazbeno-zabavni program, čvarke i pogačice, druženje s hrvatskim i mađarskim vinima potrajalo je do dugo u noć, a događanje je okupilo do sada
najveći broj – više od 900 posjetitelja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.