Proslava 12. rođendan portala Križevci.info uz žestoki rock zvuk Sleepyheadsa

Iako je mjesec i pol dana kulturnog šokiranja iza nas, dojmovi su još uvijek svježi za napisati kratki osvrt na koncert benda Sleepyheads povodom 12. rođendana portala Križevci.info. Na moju veliku žalost ove godine zbog fakultetskih obaveza nisam uspjela popratiti program festivala onoliko koliko sam željela, ali kada sam na Facebooku vidjela da je u Klubu kulture još jedna live svirka, znala sam da ne može biti loše i da moram ići pogledati što se nudi.

Sleepyheads, najavljeni kao „najveća tajna hrvatskog indie rocka“ dolaze u četveročlanom sastavu kojeg čine Vedran (vokal / gitara), Danijel (gitara), Domagoj (bass) i Dragomir (bubanj). Moram priznati da indie nikad nije bio dio mog glazbenog ukusa, ali uvijek nastojim biti širokih vidika i podržati domaću scenu, tako da sam s uzbuđenjem stala u prvi red da vidim što će nam dečki ponuditi.

Već nakon nekoliko minuta bilo je jasno da je pred nama savršeno uvježbani bend koji je na pozornici „kao doma“, čiji repertoar daleko prelazi indie te savršeno koketira s rock and rollom, hard rockom, pa čak i punkom. Većina pjesama koje su odsvirali nalazi se na njihovom prvom albumu „The Swirling Thoughts Of…”, a predstavili su nam i nekoliko novijih stvari na kojima trenutno rade.

Energiji benda po mom skromnom mišljenju najviše doprinosi bubnjar koji svaki atom svoje energije ostavi na bubnju, a to je najviše došlo do izražaja u pjesmama „Drama“ (moj osobni favorit) i „We could go out partying“. Naravno, ni dečki na gitarama ne zaostaju za njime, posebice u pjesmama „Countrysoul“ i „Lost myself“. Iako je Klub mogao biti i puniji, komunikacije s publikom nije nedostajalo i na frontmenovom sramežljivom smiješku moglo se vidjeti da je zadovoljan nastupom jer publika nije skrivala svoje oduševljenje, a „bis“ se tražio dva puta.

Njihov prvi (i za sada jedini) album možete poslušati online, a moja preporuka je, ako ste u prilici, da ih svakako poslušate live jer CD ne može prenijeti ono što su dečki pokazali tu subotu na pozornici Kluba kulture u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.