Promatranja neba na Spravišču


Astronomsko društvo Perzeidi u okviru Križevačkog velikog spravišča i ove godine priređuje javno promatranje neba. U okviru Dječje spraviščijade znanosti i kulture u subotu, 4. lipnja, od 10 do 13 sati na parkiralištu iza gradske knjižnice i pored Kozmološkog centra moći ćemo promatrati Sunce i pojave na njemu, a navečer od 21 sat pa dok bude zainteresiranih na livadi iza Tehnološkog parka bit će promatranje večernjeg i noćnog neba. Pozvani su svi zainteresirani građani i promatranja su besplatna.


Noćno promatranje neba organizira se u sklopu projekta SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca koji se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.

Projekt je sufinancirala Europska unija Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.