Finale županijskog nogometnog kupa: Križevčani love treći naslov

U finalu kupa na razini Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije ogledat će se Radnik Križevci i Tehničar iz Cvetkovca 1. lipnja od 20 sati na koprivničkom stadionu Ivan Kušek – Apaš. Momčad Križevčana završila je natjecanje u 3. HNL Sjever na četvrtom mjestu. Tehničar vodi u 4. ligi dva kola prije svršetka, a ove subote dočekuje u derbiju prvenstva drugoplasiranu Pitomaču koja za njim zaostaje tek bod.

Križevčani su kup osvojili 2008. godine pobjedom u Molvama nad Mladosti i 2006. u Križevcima pobjedom nad Koprivnicom. Igranja u finalu su, uobičajeno, “zaboravljena”, jer, jednostavno, sport voli pobjednike.

Lani su bili veliki favorit u utakmici s Borcem iz Imbriovca, ali su u završnici utakmice poraženi 1:0. Na pokal “čekaju” 14 godina. Na papiru su favorit, no Cvetkovčani su sastavljeni od iskusnih pojedinaca koji su igrali u mnogim klubovima i u kudikamo zahtjevnijim natjecanjima i profesionalno se bavili nogometom. Sada su u “amaterskoj” družini pod vodstvom trenera Sovića, a svojedobno su njihova nadmetanja s Kemenovićevem društvom bila itekako zanimljiva i uzbudljiva u prvenstvu i redovito su “punila” tribine.

Realno, šanse za osvajanje pokala su “pola-pola”. Križevčane će, vjerujemo, s tribina bodriti brojni navijači i u tome će, zacijelo, biti u prednosti. Na igračima je da se potvrde na travnjaku i okrune sezone pobjedničkim pokalom u kupu.

Do sljedeće sezone završit će i radovi na Gradskom stadionu i svi će križevački poklonici nogometa moći uživati u predstavama svojih ljubimaca u prvenstvu i kupu. Radnikovci “love” treći naslov i vjeruju da će ga u srijedu navečer uloviti u Koprivnici.

Vezano

Komentari su zatvoreni.