Na 3. buvljaku Zaklade ‘Volim Križevce’ prikupljeno 1.230 kuna donacija

U nedjelju, 22. svibnja 2022. na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima održan je 3. humanitarni buvljak Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”. Buvljak je održan u sklopu 2. izdanja festivala “KLIKni na održivo”, a sunčano vrijeme izmamilo je znatan broj sugrađana na nedjeljni posjet festivalu i buvljaku, na kojem je prikupljeno ukupno 1.230 kuna donacija.

Zahvaljujući nesebičnosti Križevčanki i Križevčana koji su posljednjih tjedana donirali očuvane i korisne stvari, na buvljaku se mogla pogledati raznolika ponuda knjiga, glazbenih CD-ova, igračaka i raznih rekvizita za kućanstvo, a vrlo su tražene bile majice, licitarska srca, magneti za hladnjak, ukrasne kuhače te velike i male naljepnice sa znakom “Volim Križevce”.

– Zadovoljni smo odazivom, s obzirom da nam ovakve javne akcije služe i za povećavanje vidljivosti te upoznavanje građana s našim aktivnostima, s primarnim ciljem prikupljanja financijskih sredstava za stipendiranje učenika i studenata Križevaca putem 3. natječaja koji ćemo provesti ujesen, istaknula je predsjednica Zakladne uprave Ivana Dubravec.

Provedbi ove akcije pridružilo se i petero ovogodišnjih stipendista Zaklade, koji su vrijedno volontirali na pripremi štandova i prikupljanju preporučenih donacija za artikle koji su se našli u ponudi buvljaka. To su bili srednjoškolci Lea Bušić, Ana Kopilović i Gabriel Bosek te studenti Laura Vukelja i Martin Topljak. Stipendistica Zaklade Valentina Tušek kao nutricionistica pridružila se organizaciji samog festivalskog programa održavanjem “Nutri kutka”.

– Zahvalni smo što Zaklada svojim radom podržava nas studente i učenike, što smatram pravim ulogom za budućnost našeg grada i lokalne zajednice. Drago mi je što sam kao stipendist Zaklade mogao volontirati i dati svoj doprinos u ovakvoj vrijednoj inicijativi, izjavio je student 1. godine diplomskog studija Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Martin Topljak.

Zaklada je u 2021. godini održala dva buvljaka, a uz ovaj treći za ovu su godinu planirana još dva, u rujnu u sklopu 18. Culture Shock Festivala te u studenom u sklopu 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije. Sve donacije izravno će doprinijeti provedbi 3. natječaja za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku i akademsku godinu 2022./2023.

– Zahvaljujemo na podršci Olgi Razum Šujica iz Udruge križevačkih vrtlara “Magda” i Anamariji Koprić iz inicijative “Zdravo Križevci” te medijima Televizija Križevci, Križevci.info i Prigorski.hr na praćenju naših aktivnosti. Naravno, najveće zahvale idu kolegicama iz “Križevačkog laboratorija inovacija za klimu – KLIK” koje su nas i ove godine ugostile na svojem festivalu, zaključio je upravitelj Zaklade Hrvoje Belani.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.