Šaško najavio preseljenje Gradskog muzeja

Gradski muzej Križevci i ove se godine priključio obilježavanju Međunarodnog dana muzeja nudeći posjetiteljima besplatan posjet Muzeju i razgled izložbe „Put čipke“. Osim toga, povodom ovog dana, održana je promocija kataloga „Put čipke“ te novog vizualnog identiteta Gradskog muzeja Križevci.

Uvodno je okupljene pozdravila ravnateljica muzeja Tea Hatadi napomenuvši kako ova ustanova ove godine obilježava 70 godina rada te tim povodom organizira četiri velike izložbe pri čemu je „Put čipke“ druga po redu u nizu izložbi nastala u suradnji Muzeja grada Koprivnice i Gradskog muzeja Križevci. Osvrnula se i na novi vizualni identitet muzeja naglasivši kako je on u korak s preseljenjem muzeja u Županijsku palaču, današnju Gradsku upravu.

Na to se osvrnuo i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je naglasio kako su već neki koraci u tom smjeru poduzeti: „Sigurno da smo ozbiljno uputili se u to i nadam se da ćemo kroz dvije, tri godine biti spremni na preseljenje u Županijsku palaču i imati jedan stvarno ozbiljan muzej.“

O samoj izložbi „Put čipke“ govorili su njeni autori, kustosica u Muzeju grada Koprivnice Vesna Peršić Kovač i voditelj KUD-a Prigorje Ivan Vinković, koji su posebno naglasili višegodišnji trud i istraživanja uložena u realizaciju ove izložbe te važnost izdanog kataloga koji je na ponos muzeja. Marko Rašić iz dizajnerskog studija Rašić+Vrabec predstavio je novi vizualni identitet Gradskoj muzeja naglasivši kako ovdje nije samo riječ o novom znaku i logotipu nego je to priča o budućem novom muzeju koji će kao takav imati veliku važnost za Križevce te biti pokretač privrede i turizma.
Obratila se i dizajnerica Zrinka Zagorec, studentica treće godine industrijskog dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, koja je radila na pripremi za tisak kataloga. Tom je prilikom zahvalila Gradskom muzeju Križevci na povjerenju te čestitala autorima izložbe naglasivši kako je ovo velika stvar za grad Križevce i za Gradski muzej Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.