Kuglači zaključili polusezonu pobjedom

Kakvom proglasiti upravo završenu kuglačku polusezonu? U uvjetima u kojima Kuglački klub „Elektra“ Križevci djeluje, uspjeh je već što su igrači, fizički i financijski, izdržali svih jedanaest utakmica jesenskog dijela prvenstva. S druge pak strane, previše utakmica u kojima su nijanse odlučivale, je nes(p)retno izgubljeno. Do 6. kola situacija je bila zadovoljavajuća. Tri pobjede i isto toliko poraza obećavalo je povoljan plasman „Elektraša“, međutim, nakon toga su zaredali porazi. Četiri uzastopne izgubljene utakmice rezultatom 7:1 plod su prestanka početnog zanosa, popraćenog nedovoljnim brojem treninga križevačkih kuglača.

Nisu „Elektraši“, usprkos visokim porazima, bivali deklasirani u tim utakmicama. Tek nekoliko čunjeva, možda čak i zadnja kugla, prevagnulo je da Križevčani moraju pružiti ruku pobjedničkoj ekipi. I kad je već izgledalo da niti zadnja utakmica neće izgledati ništa bolje, jer u goste dolazi jedina neporažena ekipa sezone, „MIV“ iz Varaždina, sreća, koja je toliko puta „Elektrašima” okretala leđa, ovoga puta im je odlučila podariti široki osmijeh. Pridoda li se tome još prevelika doza podcjenjivanja od strane objektivnog favorita, ali i borbenost domaćina, utakmica na opće iznenađenje završava pobjedom „Elektre“ Križevci 7:1. Visoka pobjeda, koja je kao i protekle bila tijesna i neizvjesna do samog kraja. Ovom pobjedom križevački kuglači su se djelomično iskupili za prijašnje poraze i dokazali prije svega sami sebi, a onda i ostalima, da se kvalitetom mogu ravnopravno nositi s konkurencijom. Nažalost, po uvjetima u kojima rade, konkuriraju tek KK „Ivančici“ iz Ivanca (također „beskućniku“/ klubu bez svoje kuglane), a oni drže uvjerljivo začelje ljestvice.

Može se zaključiti da Križevčani 9. mjestom u konkurenciji 12 klubova i nisu pretjerano razočarali, a dodatni razlog za optimizam daje ždrijeb koji će u drugom djelu sezone biti osjetno povoljniji po naše kuglačke „beskućnike“.
 

Vezano

Komentari su zatvoreni.