Policija upozorava traktoriste: čistite kolnik nakon izlaska s oranice

U prva četiri mjeseca ove godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke poginule su tri osobe, odnosno tri više nego lani u istom razdoblju, a zabilježeno je 248 prometnih nesreća, što je čak 30 više nego lani, objavila je Policijska uprava koprivničko-križevačka. Više je i ozlijeđenih, a negativan trend nastavljen je i u mjesecu svibnju. Najčešće vrste prometnih nesreća od siječnja do kraja travnja bile su slijetanje vozila s ceste i bočni sudari, a do njih je najčešće došlo zbog neprilagođene brzine. Više od 10 posto sudionika u prometu ne koristi sigurnosni pojas, a zaštitnu kacigu koristi tek nešto više od 60 posto vozača mopeda i motocikla. U prometu na našim cestama sudjelovale su čak 54 osobe pod utjecajem alkohola koje su izazvale 52 nesreće.

S obzirom na negativan trend događanja prometnih nesreća, ovim putem apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova. Pozivamo sve sudionike u prometu, a posebno mlade vozače, da ne upravljaju vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića jer to negativno utječe na vozačke sposobnosti, povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba“, upozorava policija i podsjeća vozače da su obavezni usporiti kad se približavaju pješačkim prijelazima.

Budući da je vrijeme poljoprivrednih radova, apeliraju i na vozače traktora da provjere tehničku ispravnost traktora kao i da očiste kolnik od trave i blata nakon izlaska s oranica, osvijetle priključna vozila i teret na njima katadiopterima i trokutima te da ne konzumiraju alkoholna pića. 



20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.