Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1373

Državni prvak iz fizike Ivan Vujčetić i njegova mentorica profesorica Anica Hrlec (foto R. Matić)
U Temi Krugova razgovaramo s državnim prvakom iz fizike u kategoriji osnovnih škola, Ivanom Vujčetićem, učenikom 8. razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca i njegovom mentoricom, profesoricom fizike Anicom Hrlec
Državni prvak iz fizike Ivan Vujčetić i njegova mentorica profesorica Anica Hrlec (foto R. Matić)

U Temi Krugova razgovaramo s državnim prvakom iz fizike u kategoriji osnovnih škola, Ivanom Vujčetićem, učenikom 8. razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca i njegovom mentoricom, profesoricom fizike Anicom Hrlec.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Nasmijana matematika za malce radoznalce Ivanke Borovac, knjiga za mlade je Priče za laku noć za mlade buntovnice: 100 žena koje su emigrirale i promijenile svijet Elene Favilli, na odjelu beletristike Oprost Yrse Sigurdardottir, a na stručno-znanstvenom odjelu Jedno ljeto s Pascalom Antoinea Compagnona. Govorimo i o javnim događanjima koje organizira knjižnica.

Na današnji datum rođeni su Augustin Jean Fresnel, Ivan Cankar, Ivica Vidović, Amerigo Vespucci krenuo je na prvo putovanje u Novi svijet, dovršena je transkontinentalna pruga koja je povezala istočnu i zapadnu obalu SAD-a, umrli su Thomas Young, Ulderiko Donadini i Antun Augustinčić.

U Vijestima Krugova govorimo o dobitnicima nagrade Vladimir Nazor, o izložbi o Animafestu, te o izložbi Situacija u sklopu Salona mladih. Govorimo i o nekim događajima u Križevcima i okolici, posebno u projektu Future Hub Križevci u sljedećih tjedan dana.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo skorašnju potpunu pomrčinu Mjeseca, planove Kineza u svemiru, stanje teleskopa James Web, jak potres na Marsu i povratak dijela ekipe s Međunarodne svemirske stanice.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu grupa Queen, U2 i Dire Straits, te Dimitrija Tiomkina.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1373 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 10. svibnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.