“KLIKni na održivo” uz sajam električnih vozila naših sugrađana

Nakon prošlogodišnjeg, vrlo uspješnog prvog izdanja tematskog festivala, KLIK – Križevački Laboratorij Inovacija za Klimu, uz podršku Grada Križevaca i ove godine organizira festival “KLIKni na održivo” u subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja na Strossmayerovom trgu. Festival će obuhvatiti teme poput poput klimatskih promjena, obnovljivih izvora energije i ekoloških alternativa.

teaser-festivala

Naglasak će na ovogodišnjem festivalu biti na veganskoj prehrani pa će tako posjetitelji imati priliku sudjelovati na radionici kuhanja veganske hrane koju će održati veganske kuharice Nikolina Plenar Jeličić i Anita Petrović, isprobati i kupiti različite veganske proizvode te saznati kako veganska prehrana utječe na klimu.

Posjetitelje festivala očekuju radionice izrade prirodne kozmetike, oslikavanja platnenih torbi, kompostiranja na Magdinom vrtu, a na radionicama joge će naučiti kako se razgibati, disati i relaksirati. Najmlađi će, poručuju organizatori, na predstavi “Plavi planet” naučiti kako mogu zaštititi vode od zagađenja i spasiti prirodu za buduće generacije.

Za sve koji žele saznati više informacija o pravilnoj prehrani i zdravlju pripremili smo Zdravi kutak, gdje će im nutricionist izračunati indeks tjelesne mase, postotak masnoće i vode u tijelu te mnoge druge korisne informacije“, najavljuju organizatori.

Nedjeljni dio festivala, kao i prošle godine, obilježiti će buvljak Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” te sajam električnih vozila i bicikala naših sugrađana.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.