Križevčanin Ivan Vujčetić državni je prvak iz fizike

Učenik osmog razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Ivan Vujčetić pobjednik je državnog natjecanja iz fizike, koje su u Podgori organizirali Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Sa svojom mentoricom prof. Anicom Hrlec tamo je bio od 26. travnja i natjecao se u rješavanju pisanih i praktičnih zadataka, među 50 učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske koji su zbog svojih rezultata na županijskim natjecanjima pozvani na državno. Ivan je osvoji najviše bodova, ukupno 73, i zaradio titulu državnog prvaka.

Prezadovoljna sam i ponosna na svog učenika! Bili smo zadovoljni već i pozivom na državno natjecanje jer je Ivan na županijskom bio drugi, ali i tamo je dobro riješio test i zaradio puno bodova“, rekla nam je mentorica Hrlec. Rezultati natjecanja objavljeni su jutros, no Ivanovu nagradu preuzela je nastavnica jer je on još jučer, nakon odrađenog zadnjeg dijela natjecanja, produljio na maturalno putovanje u Vodice. Kako je reagirao kad je čuo da je najbolji fizičar među osmašima u cijeloj državi, otkrila nam je njegova mama Sanja.

Bas je bio na brodu kad smo ga zvali, na Prvić su išli, tako da sam ga slabo čula. Jučer kad smo ga pokupili u Podgori bio je baš zadovoljan kako je napisao. Ali biti prvi, ma ne mogu još vjerovati… Mislim da je presretan“, ispričala je Sanja Ištok Vujčetić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.