Šaško predstavio novi vizualni identitet Križevaca

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško predstavio je jutros na Nemčićevom trgu novu sliku Križevaca, koje vidi kao zeleni i energetski održiv grad. Tvrtka Imago Ogilvy izradila je novi znak grada i slogan “Tvoje prirodno okruženje”, za što je dosad potrošeno oko 200 tisuća kuna. Novi znak neće zamijeniti prepoznatljiv grb Križevaca, što su se već pitali i građani, koristit će se u komunikaciji i promidžbi i Grad očekuje da će pomoći u stvaranju pozitivnog doživljaja po kojem će se Križevci razlikovati od ostalih gradova. “Ankete koje smo provodili u Zagrebu, Varaždinu i Bjelovaru potvrdile su nam da Križevci dosad nisu imali prepoznatljiv identitet, asocijacija na naš grad uglavnom je bila – ne znam. Hvalimo se svojom tradicijom, poviješću i kulturom, ali došlo je vrijeme da sve to osvijestimo prvenstveno stanovnicima drugih gradova“, rekao je Šaško uz objašnjenje da se novi identitet temelji na održivosti, ekološkoj osviještenosti, korištenju obnovljivih izvora energije i brizi o pojedincu i zajednici uz povećanje kvalitete života.

Na pitanje novinara koja je to poželjna asocijacija na Križevce, zamjenik gradonačelnika je rekao da se prvenstveno obraćaju mladim obiteljima koje žele privući da se dosele u Križevce. “Mi mislimo da se u Križevcima kvalitetno živi i to želimo prenijeti i drugima“, rekao je Šaško i dodao da će brendiranje smatrati uspješnim ako će se za nekoliko godina Križevci doživljavati kao zeleni grad u kojem je lijepo živjeti, što bi trebale potvrditi i brojke o povećanju broja stanovnika.

U objašnjenju novog identiteta navodi se da se prirodno veže na postojeću tradiciju, križ s tri prečke s grba koji simbolizira grad kao “križište” na kojem se sreću različiti putevi, ljudi i kulture, postao je zeleni puteljak kojim grad kroči prema budućnosti u kojoj se sreću život u gradu i život u prirodi. Štand s novim promotivnim materijalima Križevaca nalazi se na Nemčićevom trgu danas i sutra prijepodne.


Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    Vaš zeleni identitet grada je još jedan način prodavanje magle i zelena boja je izgradnja Džamije na zemljištu vaše iluzije i obmane, za treću OŠ bez financijske konstrukcije i izvora financiranje.
    Ecetera…………………..!?

Komentari su zatvoreni.