Udruga Maslačak održala radionicu “Dobro i održivo upravljanje i jačanje kapaciteta OCD-a”

U okviru EU projekta „Budimo ruka podrške“ u ponedjeljak 11.04.2022. godine u prostorijama Udruge „Maslačak“ Križevci održana je radionica „Dobro i održivo upravljanje i jačanje kapaciteta OCD-a te zakonodavni okvir djelovanja organizacija civilnog društva“. Na radionici su sudjelovale osobe ovlaštene za zastupanje te zaposlenici Udruge „Maslačak“ Križevci, Udruge OSIT Bjelovar te Udruge Mali princ iz Đurđevca.

Teme radionice bile su: zakonski okvir za poslovanje neprofitnih organizacija i organizacija financijskog poslovanja, prihodi i rashodi neprofitnih organizacija (ljudski resursi, blagajničko poslovanje i putni troškovi), financijsko planiranje i održivost rada NPO, vanjsko vrednovanje financijskog poslovanja neprofitnih organizacija te evaluacija. Polaznici su aktivno sudjelovali u radionici postavljajući pitanja voditeljici radionice gđi. Dubravki Obad, stručnjakinji iz područja upravljanja neprofitnih organizacija i knjigovodstva iz tvrtke Konto Obad d.o.o..

Važno je napomenuti kako je ovaj projekt, uz nositelja projekta Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Maslačak“ Križevci, okupio i partnere iz Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ koje također skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama, s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama. Suradnik na projektu je Centar za mlade Križevci. Trajanje projekta je 12 mjeseci te će se kroz to vrijeme osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažiti predstavnike OCD-a i volontere za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Vezano

Komentari su zatvoreni.