Križevci dobili status “Grad za mlade”

Zahvaljujući brojnim aktivnostima i projektima, Grad Križevci dobio je status “Grad za mlade”, odlučilo je tako Povjerenstvo Udruge gradova za dodjelu certifikata na sjednici održanoj 14. travnja 2022.
Naime, Grad Križevci javio se na Javni poziv za dodjelu certifikata koji je bio objavljen u siječnju ove godine, sve kandidature prošle su ukupno tri razine evaluacije te su u konačnici svega 3 grada od 15 prijavljenih zadovoljila sve potrebne kriterije, a Grad Križevci jedan je od njih.

Za dobivanje certifikata svi gradovi su morali zadovoljiti najmanje 50% kriterija u svakom od osam tematskih područja (Participacija, Demografski poticaji i mjere, Zapošljavanje, Mobilnost, Zdravlje i sport, Rad s mladima i kultura, Obrazovanje i Informiranje) te ostvariti ukupni postotak kroz sva područja od 70%.

Kvalitetna politika Grada usmjerena prema mladima omogućila je Gradu Križevcima dobivanje ovog hvalevrijednog certifikata, obzirom da su kriteriji koje je trebalo zadovoljiti morali postojati u vremenu od 6 mjeseci prije objavljivanja javnog poziva te ih nije bilo moguće uvesti nakon što su kriteriji postali poznati, a za pojedine kriterije bilo je nužno da se u kontinuitetu provode najmanje tri godine za redom.

red

Povodom stjecanja ovog statusa, gradonačelnik Mario Rajn je istaknuo: „Stjecanje statusa “Grad za mlade”, ali i već od ranije “Grad Križevci – prijatelj djece”, dodatni je poticaj Gradu Križevcima za daljnji rad u unapređivanju kvalitete života djece i mladih u Križevcima te jasan pokazatelj kvalitete programa koje Grad Križevci osmišljava i provodi. Ovaj nam certifikat daje dodatni vjetar u leđa da i dalje predano i marljivom radimo za mlade Križevčanke i Križevčane.“

Udruga gradova u suradnji s partnerima – Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom Društava “Naša djeca” dodijelila je Gradu Križevcima certifikat „Grad za mlade” na razdoblje od tri godine, odnosno od 2022. do 2025. godine. Za produljenje istog Križevci moraju u najmanjoj mjeri zadržati razinu koju su imali prilikom dobivanja prethodnog certifikata.

Vezano
1 komentar
  1. T. piše:

    Škrt neki prijatelj djece ako gledamo kolika je naknada rodiljama, a i o broju mjesta u vrtićima bi se dalo diskutirati.

Komentari su zatvoreni.