Ivan Tomas imenovan izbornikom mlade reprezentacije Hrvatske

Stručni savjet za mušku košarku HKS-a imenovao je izbornike mlađih uzrasnih kategorija, pri čemu je veliku čast dobio Križevčanin Ivan Tomas. Naime, na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, održanoj u Zagrebu 12. travnja, Tomas je imenovan za izbornika muške mlade reprezentacije Hrvatske (uzrast do 20 godina).

41-godišnji Tomas rođen je u Križevcima, a iza sebe ima bogatu igračku i trenersku karijeru. Što se trenerske karijere tiče, započeo je u omladinskom pogonu Cibone. Radio je u svim kategorijama i kao pomoćni trener u seniorima.

Prije četiri sezone sjeo je na klupu Zaboka, a prošle godine izabran je za izbornika muške juniorske reprezentacije Hrvatske, no zbog pandemije koronavirusa Europsko prvenstvo mlađih kategorija nije se održalo. Ovog ljeta prvenstva najboljih selekcija Starog kontinenta definitivno će se održati, a reprezentacija koju s klupe predvodi Ivan Tomas nastupit će na EP-u koje se sredinom srpnja održava u crnogorskoj metropoli Podgorici. Hrvatska je ždrijebom smještena u grupu A gdje se još nalaze Francuska, Slovenija i Belgija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.