Potraga za pisanicama, izložbe i vuzmica na programu Uskrsa u Križevcima

Otvorenjem izložbe domaćih i europskih pisanica u Gornjogradskom dobrotvornom i kulturnom društvu Lipa u nedjelju, 10. travnja u 18 sati, počinju uskrsna događanja u Križevcima. U tjednu prije Uskrsa najmlađi sugrađani moći će svakodnevno tražiti skrivene uskršnje pisanice s motivima čunčane čipke, koje su posebno pripremile članice dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa, a za svaku pronađenu pisanicu osvojit će prigodne nagrade.
Gradska knjižnica “Franjo Marković” u utorak 12. travnja u 17 sati organizira dječju čajanku “Pjegavi zec”, a u četvrtak 14. travnja u 12 sati uskrsnu likovno-kreativnu radionicu.
Na Veliki petak tradicionalno će se dijeliti ribice na Strossmayerovom trgu od 10 sati, što zajednički organiziraju Grad i Srednja škola “Ivan Seljanec”, a dan kasnije će pripadnici Javne vatrogasne postrojbe upaliti veliku vuzmicu iza vatrogasnog doma. Program počinje u 20 sati kada će članovi Lovačkog društva “Sveti Hubert” pripremati i građanima dijeliti paprikaš.
Za ponedjeljak 18. travnja planirano je 11. Moto i biciklističko druženje koje organiziraju Grad, Policijska postaja Križevci, Općina Sveti Petar Orehovec i AMK “Križevci”. Okupljanje je u 9 na Strossmayerovom trgu, a ove godine motociklisti i biciklisti će voziti od gradskog trga do Svetog Petra Orehovca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.