Solisti križevačke Glazbene škole uspješni na Sonusu

Prošlog vikenda završili su zadnji nastupi učenika na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus, koje se svake godine održava u Križevcima. Solisti Glazbene škole Alberta Štrige postigli su dobre rezultate među 355 učenika od 7 do 23 godina koji su se natjecali u različitim disciplinama.

Od učenika koji sviraju klavir, u kategoriji I. prva je bila Katarina Popović, a druga mjesta osvojili su Elena Ščrbak, Ivan Pavao Mesaroš i Barbara Poharc. U II. kategoriji prvi je bio Petar Komazin, a druge Ines Horvat, Ana Popović i Nika Šantić. Klavir V. kategorija svirao je Lovro Žagar i osvojio treću nagradu. Njihove mentorice su Slađana Buklijaš, Jelena Stanković, Marija Mikulić Štimac i Lahorka Miler.

U kategoriji Tambure učenici su se natjecali na više instrumenata pa su na bisernici druge nagrade osvojili: u I. kategoriji Ana Poljak, u II. kategoriji Marcela Kovačić i Ana Skrba, a u IV. kategoriji Josip Galović. Na braču I. kategorija Marta Šatvar bila je druga, na braču III. kategorija Miran Aragović prvi, a Ivan Vujčetić drugi. U kategoriji brač IV. Dominik Stanić osvojio je prvu i Petar Srbljinović drugu nagradu, a na braču V. kategorija Antun Bračun je osvojio prvu nagradu. Mentori nagrađenih tamburaša su Gordana Božić, Vice Zirdum, Mihael Konfic i Nikola Matulin, a korepetitorica Dijana Ivezić.

U disciplini udaraljke I. kategorija Lili Marin i Natko Begović osvojili su druga mjesta, a Fran Knežević i Filip Komarica prva u kategorijama II. i III. Udaraljkaše je uvježbao mentor Štefan Đurković, korepetitor je Darko Golubić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.