Tamburaši iz Glazbene škole prvi na međunarodnom natjecanju

Komorni sastav tambura Glazbene škole Alberta Štrige Križevci jučer je osvojio 1. nagradu i zlatnu medalju na 8. Međunarodnom natjecanju tamburaša u Požegi. “Jako sam ponosan na moje drage učenike! Nakon duge stanke zbog svima dobro znanog razloga, opet su na pozornici i opet ostvaruju vrhunske rezultate. Nadam se da će ovo biti velika motivacija za buduće nastupe”, poručio je njihov nastavnik i dirigent Igor Kudeljnjak.

Komorni sastav nastupio u pomlađenom sastavu, a svirali su Martin Bračun, Josip Galović, Ivona Paček, Antun Bračun, Dominik Stanić, Paola Tukša,Jakov Harča, Dominik Arki i Ivan Katanović.

Izvrsne rezultate ostvarili su i solisti. U kategoriji osnovnoškolaca Ivan Vujčetić osvojio je prvu nagradu na braču, kao i Ana Skrba na bisernici, druge nagrade osvojili su Marcela Kovačić na bisernici i Miran Aragović na braču. Od srednjoškolaca je Martin Bračun dobio treću nagradu svirajući bisernicu, a Petar Srbljinović drugu te Dominik Stanić i Antun Bračun prvu nagradu za nastup na braču. Njihovi mentori su Gordana Božić, Mihael Konfic, Vice Zirdum i Nikola Matulin.

Natjecanje je trajalo tri dana i na njemu su nastupili učenici iz Hrvatske, Subotice i Banja Luke. Sudjelovalo je 11 komornih sastava i 103 solista u tri kategorije: osnovne i srednje škole i muzičke akademije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.