14. Sajam studija ovaj petak u križevačkoj Gimnaziji

Petak, 1.12., dan je kada križevačka udruga P.O.I.N.T. skreće pažnju s prvog dana prosinca, uzbuđenja oko pojave snijega i zimskih praznika, na buduće studente. S početkom u 19 sati održat će se 14. za redom Sajam studija, događaj koji je namijenjen svim maturantima, ali i ostalim učenicima koji su zainteresirani za dobivanje informacija iz prve ruke vezanih uz studiranje i upise na studije i visoke škole u sklopu različitih sveučilišta u Republici Hrvatskoj.

Kao i do sad, Sajam je organiziran u auli križevačke gimnazije, gdje će se održati dvosatno druženje studenata poniklih u gimnaziji i drugim krizevačkim srednjim školama, sa zainteresiranim učenicima. Uz druženje s križevačkim studentima, učenici će moći čuti iskustva ljudi s različitih fakulteta, dobiti uvid u detalje kako se pripremiti za upis na fakultet te razne “pikanterije”, počevši od toga kakav je famozni osjećaj biti brucoš, što je menza, kakav je studentski život i mnoge druge (motivirajuće) detalje. U sklopu Sajma održat će se i predavanje gostujućeg predavača o studijskim programima i perspektivama zapošljavanja u Hrvatskoj.

Kao i do sada, volonteri udruge P.O.I.N.T. su organizatori ovog događaja koji se odvija u istome mjesecu kada i Međunarodni dan volontera te Međunarodni dan ljudskih prava (u koja spada i pravo na obrazovanje), tako da motivacije i sentimenta sigurno neće nedostajati. Osim volontera udruge P. O. I. N. T. svakako treba istaknuti kooperativnost, srdačnost i otvorenost prema događaju od strane ravnatelja gimnazije Zorana Kovača i profesorice Sanele Štubelj. Sam projekt pokrenut je prije nešto više od 16 godina zahvaljujući profesorici Gordani Pintarić–Kovač, a udruga P.O.I.N.T. ubrzo preuzima organizaciju i proširuje na interaktivni događaj koji u sat vremena ispuni aulu križevačke gimnazije.

O vrijednosti Sajma studija govori i činjenica da je uvršten među primjere dobre prakse od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), a još više u prilog ide i činjenica da su maturanti i učenici redovito prisutni na Sajmu u velikom broju, te motivirani za daljnje uspjehe i s nešto jasnijim planom odlaze na upise, da bi se iduće godine vratili sudjelovati na Sajmu studija kao studenti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.