Na panelu o energetskoj tranziciji predstavljeni i Križevci

dav

Na poziv udruge Zelena Istra, gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je u u Puli na panel raspravi o ulozi gradova, građana i lokalnih zajednica u energetskoj tranziciji. “Govorio je o aktivnostima koje Križevci provode u smjeru energetske neovisnosti i klimatskoj neutralnosti pa je tako spomenuo energetsku obnovu javnih zgrada, istraživanje geotermalnog potencijala, izgradnju punionica za električna vozila, te nabavu električnih i hibridnih gradskih vozila“, navodi u priopćenju Ured gradonačelnika.

dav

Grad Križevci je, podsjetimo, pokrenuo program sufinanciranja izgradnje sunčanih elektrana na krovovima
obiteljskih kuća na koji se prve godine prijavilo troje, a lani 13 korisnika. Ove godine je iznos za potpore povećan sa 150 tisuća na 500 tisuća kuna pa očekuju i veći broj korisnika. “Gradonačelnik je naglasio ulogu Energetsko-klimatskog ureda u upoznavanju građana s obnovljivim izvorima energije“, poručuje gradonačelnikov Ured. Osim križevačkog, na panelu je sudjelovao i gradonačelnik Labina Valter Glavičić, voditelj Otočne razvojne agencije za očuvanje otočja Cres – Lošinj te predsjednik Skupštine energetske zadruge Apsyrtides Ugo Toić, voditeljica Pododsjeka za energetsku
učinkovitost Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Pule Lorena Dropulić te Ivan Zoković iz Zelene energetske zadruge. Panel je održan u sklopu projekta „SUSTINEO“ – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost“ koji ima cilj povezati i umrežiti udruge, lokalne samouprave i visokoobrazovane institucije te jačati kapacitete za zajedničko djelovanje u provedbi održivog razvoja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.