Maja Zegnal napisala knjigu o najvažnijem predmetu u školi

Zdrav duh u zdravom tijelu: Najvažniji predmet u školi, naziv je knjige dr. sc. Maje Zegnal Koretić koju će predstaviti večeras u 19 sati u podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma. Autorica se fokusira na važnost i primjenu tjelesne aktivnosti, kako u sportu i sportskoj rekreaciji, tako i u općoj zdravstvenoj kulturi. Ukazuje na važnost tjelesnog vježbanja prateći razvojne značajke djece i mladih, ističući važnost primjene tjelesne aktivnosti i vježbanja u populaciji djece s teškoćama u razvoju – tako je o knjizi križevačke kineziologinje napisala dr. sc. Romana Romanov, dok još jedna kineziologinja Marjana Fržović kaže da je sadržaj edukativan, ali lako čitljiv i svima razumljiv.

Predstavljanje knjige organiziraju Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Pučko otvoreno učilište, a o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Vesna Babić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i profesorica kineziologije i rukometna trenerica Marjana Fržović.

Maja Zegnal aktivno se bavila sportom i to prvo nogometom, a zatim rukometom u RK Lokomotiva Zagreb. U slobodno vrijeme bavi se stručnim i znanstvenim radom u području edukacije, sporta, turizma i rekreacije. Osnivačica je Udruge kineziologa Križevci i križevačkog Ženskog rukometnog kluba. Od 2009. voditeljica je hrvatskog ogranka međunarodne mreže Sportmeet sa sjedištem u Italiji. Od 2009. do 2020. bila je vanjska suradnica na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu kao viši predavač iz kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura i Sustavi natjecanja u sportu. Kao kineziolog sudjeluje na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima. U koautorstvu je objavila udžbenik Osnove kineziologije te 12 znanstvenih i 27 stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima i zbornicima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.