Danas proglašenje najuspješnijih radova na temu svemira

Od preko stotinu pristiglih likovnih i desetak literarnih radova 36 likovnih radova i svi literarni radovi bit će izloženi u prostorima društvenog centra Future Hub Križevci. Radovi su pristigli iz osnovnih škola Ljudevita Modeca Križevci, “Vladimir Nazor” Križevci, “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno te Sveti Petar Orehovec, ali i privatnim putem. Nagrađena su tri literarna rada, jedan strip i šest likovnihi radova, dok je 15 likovnih radova pohvaljeno. Općenito su organizatori oduševljeni odazivom i pristiglim radovima te je izbor za žirije bio izazovan.

Izložba će se otvoriti u srijedu, 9. 2., u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci s početkom u 18h. Na otvorenju će autoricama i autorima nagrađenih radova biti dodjeljene nagrade, a pohvaljenima pohvalnice.

Radovi će biti izloženi 10 dana, a mogu se pogledati svakim radnim danom od 9h do 17h, od otvorenja izložbe do petka 18. 2. Radovi će također biti dostupni i online te će se moći pogledati na web stranicama projekta Future Hub Križevci.

Žiri za linkovne radove činili su Kristina Vuković, prof. likovne kulture, dr. sc. Petar Pavlović i dr. sc. Andrej Dundović, a za literarne radove Željka Šunjić, prof. hrv. jezika i književnosti te već navedeni Pavlović i Dundović. Oba žirija vodila su se prvenstveno kriterijima maštovitosti i originalnosti u prikazu i razumijevanju zadane teme. Podsjećamo, za ovu izložbu nije bilo važno kako svemir izgleda van nas jer za to imamo teleskope i znanstvene teorije, već jedino kako se Svemir pokazuje u našoj mašti i našim osjećajima. Zato je jedini uvjet natječaja bio da se tema izrazi bez realističnog prikaza.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.