Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1360

Let kroz atmosferu meteorita Križevci u noći 5. veljače 2011. (foto - kamera Hrvatske meteorske mreže u Valpovu)
Let kroz atmosferu meteorita Križevci u noći 5. veljače 2011. (foto: kamera Hrvatske meteorske mreže u Valpovu)

U Temi Krugova nastavljamo preslušavanje popularno-znanstvenog predavanja profesora dr. sc. Dubravka Horvata Kako najbrže putovati kroz prostorvrijeme koje je održano 28. listopada prošle godine navečer u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković”.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Marej u Jezogradu Marijane Dragičević, knjiga za mlade je Tijesni prostori Katherine Arden, na odjelu beletristike Vještac Olivera Pötzscha, a na stručno-znanstvenom odjelu Glumac: Kako živjeti prema svojim pravilima Dona Miguela Ruiza i Barbare Emrys. Najavljujemo i događaje u knjižnici za sljedećih tjedan dana.

Na današnji datum rođeni su Daniel Bernoulli, John Ruskin, Jules Verne, Dmitrij Ivanovič Mendeljejev, Ivan Kozarac, Dragan Plamenac, Jack Lemmon, James Dean i Snježana Tribuson; uveden je radio u Bijelu kuću (prije točno 100 godina) i otvorene su Zimske olimpijske igre u Sarajevu; umrli su France Prešern, Walther Bothe, John von Neumann i Dennis Gabor.

U Vijestima Krugova govorimo o projektu Besplatne elektroničke knjige, o natječaju Zagreb filma, o izložbi Raseljena sjećanja, o slici Albrechta Dürera kupljenoj za 30 dolara. Najavljujemo događanja na Danima Marcela pl. Kiepacha i u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo 11. godišnjicu pada meteorita Križevci, snimke središta naše galaksije u radio područje bolje nego ikad i prije nego što je proradio teleskop James Web.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Johna Williamsa, Toma Rusha, Larryja Vernea i grupe Queen.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1360 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 8. veljače od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.