Njemački humanitarci donirali didaktička pomagala križevačkom COOR-u

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju (COOR) Križevci početkom godine zaprimio je vrijednu donaciju didaktičkih pomagala i opreme za potrebe rada s djecom s poteškoćama u razvoju. Riječ je o donaciji skupine humanitaraca koje je okupila Brigita Alilović, rodom Križevčanka koja već 25 godina živi i radi u Njemačkoj. Donacija je realizirana u suradnji s križevačkom udrugom P.O.I.N.T., čija je Alilović počasna članica još od 2006. godine, a zahvalom na donaciji uzvratili su učenici COOR-a s ravnateljicom Mihaelom Brkić.

Donacijski paket sadržava 2 zidna panela za STEM mozaik s 512 čavlića, koji pružaju višestruke mogućnosti za kreiranje i slaganje maštovitih mozaika, jednostavne su za korištenje ti prikladne za grupne aktivnosti, odlično su sredstvo za razvoj fine motorike, koordinacije oko-ruka, mašte i kreativnosti te brojnih drugih STEM vještina. Ovi modularni paneli mogu se kombinirati s panelima drugih dimenzija ili nadograđivati s vremenom, stvarajući tako veliki STEM zid za istraživanje i građenje.

Dio donacije je i komplet od 209 prozirnih elemenata različitih boja, oblika i veličina, za izgradnju interaktivnog zidnog kuglodroma kroz koji se mogu spuštati kuglice i rušiti domino pločice, što predstavlja odličnu podlogu za usvajanje ranih STEM vještina, razvoj logičkog razmišljanja, mašte i kreativnosti, fine motorike te razumijevanje uzročno-posljedičnih veza.

Udruga P.O.I.N.T. je od osnutka 2004. godine surađivala s Alilović u provedbi humanitarne akcije “Petaka za đaka / FIVE4KIDS”, koja je čitavu akciju inicirala, vizualno osmislila i prikupljala donacije u Njemačkoj i diljem tada popularne blogerske zajednice u Hrvatskoj. FIVE4KIDS je trajao deset godina, osiguravši za učenike križevačkog COOR-a i članove udruge “Maslačak” stotinjak personaliziranih božićnih poklona godišnje te čitav niz tehničke, medicinske i uredske opreme, didaktičkih pomagala i školskog pribora, dječjih knjiga te prehrambenih i higijenskih proizvoda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.