Noć muzeja ove godine uživo i online

Gradski muzej Križevci svojim se programom uključio u obilježavanje tradicionalne Noći muzeja koja se u Hrvatskoj održava sedamnaestu godinu zaredom. S obzirom na to da su se kulturne institucije zbog pandemije prilagodile novoj stvarnosti u kojima se programi odvijaju u kontroliranim uvjetima, i križevački muzej ponudit će dio programa virtualno, a dio će se ipak moći doživjeti na licu mjesta. Tako će u petak od 10 do 13 sati svi zainteresirani građani moći obići stalni postav Gradskog muzeja u Ulici Tome Sermagea 2, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera te u ograničenom broju, i razgledati Arheološku zbirku, Zbirku starog oružja, Kulturno-povijesnu zbirku, Etnografsku zbirku, Sakralnu zbirku te Cehovsku zbirku i sobu posvećenu znamenitim Križevčanima. U isto vrijeme bit će otvorena i Likovna galerija gdje se, još samo sutra, može razgledati izložba Zvonimir Balog, kustosa Marijana Špoljara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budući da se najveći dio događanja preselio u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, što je po svim analizama doprinijelo širokoj dostupnosti muzejskih sadržaja, i Gradski muzej Križevci tome se prilagodio.

Sutra ćemo na svom YouTube kanalu prikazati dva online vodstva. Od 18 sati premijerno ćemo emitirati izložbu “Stjepan Szever(in) s vođenjem Zdenka Baloga, te izložbu “Dvije periferije” uz komentar Tanje Špoljar i Bojana Krištofića“, otkrila nam je ravnateljica muzeja Tea Hatadi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.