Sutra kreću radovi na uređenju gradskog stadiona koji će doživjeti brojne promjene

Otužni izgled križevačkog stadiona i njegovih dotrajalih tribina i atletske staze uskoro odlazi u povijest. Točnije, od sutra, kada konačno kreće rekonstrukcija najdotrajalijeg sportskog objekta u Križevcima i okolici. Bit će to ujedno i jedan od najvećih projekata u ovoj godini u Križevcima, a Grad će uložiti oko 6.5 milijuna kuna vlastitih sredstava u razne radove na stadionu, ali i oko njega.

Kako nam je potvrdio tajnik kluba Dejan Pernjak, radovi počinju sutra, 19. siječnja, a bit će vrlo opsežni. Konkretno, kreće se u dogradnju klupskih prostorija, proširenje svlačionica, natkrivanje tribina, te uređenje parkirališta između pomoćnog igrališta i stadiona.

Tribine će se demontirati te će se iznad postojećih svlačionica i klupskih prostorija izgraditi dodatna etaža, odnosno prvi kat. Po završetku tih radova, vraća se konstrukcija tribina u onom dijelu gdje će to biti moguće, te će se na nju postaviti stolice. Na koncu, slijedi izgradnja krova te će gledatelji koji u velikom broju pohode domaće utakmice križevačkog Radnika imati značajno veću komociju prilikom navijanja za svoju momčad.

Pernjak je istaknuo kako će stadion dobiti i novo ozvučenje, a jedan od noviteta je i uvođenje video nadzora. Nakon uređenja stadiona, tribine će imati oko 400 sjedećih mjesta, koja će biti natkrivena , što će značajno poboljšati komociju za brojne navijače koji pohode gradski stadion.

Osim radova na tribinama, uklonit će se i dotrajala plava ograda koja dijeli tribine od atletske staze. Postavit će se nova, niža ograda, kako bi sportska borilišta ostala odvojena od gledališta. Također, srušit će se spremište koje se nalazi na desnoj strani nakon ulaza u kompleks stadiona, a izgradit će se novo.

Za kraj dodajmo kako je rok za završetak radova šest mjeseci.

Vezano
1 komentar
  1. Dejan piše:

    Odlično! Hoće li biti u obnovi angažirana i tvrtka Kolor granit dopredsjednika kluba Vitomira Mijića? On ima odlične fasade zbog kojih je 2017.godine pravomoćno osuđen da se bavio zavaravajućom praksom reklamiranja i time dovodio kupce u zabludu? Kasnije je iste te kupce tužio za nadoknadu štete.

Komentari su zatvoreni.