Koren o sporazumu Sjever: Odabrali smo projekte koji su realni i ostvarivi

Nakon što je prošlog tjedna Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo Poziv za dodjelu sredstava za pripremu projekata u području digitalne transformacije i zelene tranzicije, proteklog je tjedna održan radni sastanak o pripremi projekata koji se, kad se jednom otvore natječaji, planiraju prijaviti za dodjelu bespovratnih sredstava. Poziv se veže na nedavno potpisan Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku, strateški dokument koji će, tvrdi župan Darko Koren, biti podloga za razvoj Koprivničko-križevačke županije i cijele sjeverozapadne Hrvatske.

Uložen je velik trud kako bi se nakon nekoliko krugova revidiranja odabrali projekti koji su prema našem mišljenju te kriterijima resornih ministarstava realni i ostvarivi u ciklusu koji je pred nama“, kaže Koren. Iako se u medijima spominjalo kako će zahvaljujući tom sporazumu u našu županiju doći više od 3 milijarde kuna, novac zapravo još nije osiguran i sredstva za realizaciju tih projekata tek se trebaju pronaći iz različitih izvora. Za izradu projektnih prijedloga u području digitalne transformacije i zelene tranzicije s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske te Međimurske županije predviđeno je 40 milijuna kuna.

Inače su u razvojni sporazum iz naše županije prijavljeni projekti ukupno vrijedni 788 milijuna kuna, među kojima je obnova dvorca Inkey u Rasinji, izgradnja nove zgrade Srednje škole Koprivnica, centra za palijativnu medicinu i toplica u Kloštru Podravskom te terminal za kombinirani transport u Križevcima. Nije sasvim jasno koji se to projekti uklapaju u područje digitalne transformacije i zelene tranzicije.

Vezano
1 komentar
  1. Ivo piše:

    Gdje je SOROŠOVA RAJNA 3 osnovna škola za jednosmjensku nastavu !!!!!!?
    To je vrijednost župana koji nije ni član HDZ-a i tri SROŠAVA vijećnika za veći u Županijskoj skupštini……… Ecetera

Komentari su zatvoreni.