Župan u tradicionalnom posjetu rodilištu govorio o demografiji

Prošle godine u koprivničkoj je bolnici rođeno 781 dijete što je manje nego inače, a slabijim brojkama doprinosi aktualna demografska slika, iseljavanje stanovništva u druge države, što je problem s kojim se već dugo suočavamo, rekao je voditelj Odjela ginekologije Ivica Stanišić pri već tradicionalnom posjetu župana Darka Korena rodilištu početkom godine. U prva tri dana 2022. godine rođeno je petero djece – četiri dječaka i jedna djevojčica.

Prva ovogodišnja beba rođena je u novogodišnjoj noći, porod malenog Tome teškog 3700 grama je prošao dobro, majka i dijete su dobro i spremamo ih za otpust“, rekao je dr. Stanišić. Koren je pak rekao da Županija poduzima koliko može kako bi se smanjio odljev stanovništva.

Demografija je izuzetno bitna u razvoju svakog društva, ona je zapravo preduvjet za njega i svi moramo, svatko na svoj način, dati doprinos. Negativni su trendovi loši, to je nažalost slika u cijeloj europskoj zajednici. Koliko smo uspješni pokazat će razdoblje pred nama, a neki trendovi već pokazuju kako se usporava odljeva stanovništva u
druge zemlje. Važno je i koliko se ljudi vraća, svi na tome moramo puno raditi
“, kaže Koren. Što se tiče pandemije, župan tvrdi da su zdravstveni i bolnički sustav stabilni te da nikad nije došlo do problema oko pružanja usluge. Budući da je u posljednje vrijeme u koprivničku bolnicu primljeno više trudnica s koronavirusom koji je izazvao teške posljedice, dr. Stanišić je apelirao na građane da se cijepe.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.