Gotovo je – Koprivnička tvrtka preuzet će Vodne usluge

Konačno je – križevačke Vodne usluge izgubile su status isporučitelja vode i dosadašnje uslužno područje preuzet će tvrtka Koprivničke vode, odlučila je u četvrtak Vlada RH donošenjem Uredbe prema kojoj Uslužno područje 3 obuhvaća gradove Koprivnica i Križevci te općine Drnje, Đelekovec, Gornja Rijeka, Hlebine, Kalnik, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec, Rasinja, Sokolovac, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec. Odlučeno je da će društvo preuzimatelj na tom području biti koprivnička tvrtka.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, uspostavila 41 uslužno područje i odredila isto toliko isporučitelja nakon savjetovanja s jedinicama lokalne samouprave i javnošću. Od toga je trideset osam uslužnih područja uspostavljeno na temelju osnovnog kriterija iz članka 7. Zakona o vodnim uslugama, i to isporuke vode od minimalno 2 milijuna m3 godišnje, dok su preostala tri uslužna područja određena na temelju iznimke prema kojoj je propisana manja isporuka vode godišnje uz zadovoljavanje dodatnih kriterija priuštivosti sadašnje i buduće cijene vode. Križevci, sada je jasno, nisu među iznimkama i nije uvažen komentar gradonačelnika Marija Rajna u e-savjetovanju koji je tražio da naše Vodne usluge ostanu samostalni isporučitelj na našem području. Podsjetimo, taj su prijedlog na 3. sjednici Gradskog vijeća podržale sve stranke u Vijeću osim HDZ-a.

Vezano
1 komentar
  1. Dragec piše:

    Trebali smo potrošiti 2 milijuna kubnih metara vode da Vodne usluge ostanu u Križevcima. Eh, znači nisu smjeli dizati cijenu i trebali su nam reći da trošimo više vode. Trava mi je bila žuta celo leto u dvorištu jer sam štedil, a nisam trebal.

Komentari su zatvoreni.