Od siječnja novi raspored odvoza otpada

Komunalno poduzeće Križevci promijenilo je raspored odvoza otpada za pojedine ulice u gradu i to već od prvog dana siječnja. Razlog promjene je čisto praktičan – da grad bude uredniji i čišći. Tako se po novom, recimo, otpad u centru grada više neće odvoziti ponedjeljkom ujutro, nego utorkom pa ulice neće cijeli vikend biti zatrpane kutijama koje su trgovine i banke ostavljale subotom po završetku radnog vremena. Isto tako iz Markovićeve, u kojoj se otpad vozio petkom kad bi se stvarale gužve zbog povećanog prometa iz okolnih sela prema gradu, po novom se vozi četvrtkom. Sve promjene objavljene su u Kalendaru odvoza koji se nalazi na stranicama Komunalnog poduzeća, a najavili su i druge novitete.
Kako bi olakšali praćenje rasporeda odvoza otpada uvodimo mobilnu aplikaciju Moj otpad koja će građane obavještavati o terminima odvoza njihovih spremnika. Sve detaljne upute o aplikaciji s pripadajućom ulaznom lozinkom dobit će uz račune za odvoz otpada“, poručuju iz tvrtke.


U kalendaru su navedeni i termini odvoza posebnih vrsta spremnika, onih za biootpad i za koristan otpad te plavih spremnika za odvojeno sakupljanje papira i kartona koji su već podijeljeni u gradu, a uskoro će ih dobiti svi korisnici. Kako ne bi bilo zabune, u plavu kantu odlaže se samo papir i karton, dok u kantu s narančastim poklopcem i dalje ide plastična ambalaža, plastične vrećice, tetrapak i limenke. Uprava Komunalnog otkriva da se trud građana koji su savjesno odvajali svoj otpad itekako isplatio jer su se povećale količine odvojeno sakupljenog otpada čime se stvaraju uvjeti za dugoročno održivo gospodarenje otpadom, a onda i doprinosi čišćem i zdravijem okolišu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.