Gradonačelnik na panelu predstavio križevačka iskustva u energetskoj tranziciji

Gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je kao jedan od panelista na on-line međunarodnom događaju SAIS FPI-Balkan Insider, ‘Zelena agenda za Balkan, nakon Glasgowa’. Na panelu je sudjelovalo šest govornika iz različitih zemalja, a organiziran je s ciljem stjecanja pravog dojma o tome što se događa u praksi, s aktivistima i vođama vezano uz Zelenu agendu u cijeloj regiji.

Mario Rajn, kao gradonačelnik Križevaca i član uprave Energy Cities, govorio je na temu ‘Energetska neovisnost do 2030.’ iznijevši iskustva Grada Križevaca naglasivši važnost suradnje između lokalne vlasti i građana u provođenju zacrtanih politika i ciljeva.

Objašnjavajući zašto se Križevce ističe kao primjer dobre prakse kada je ekologija i energetika u pitanju, gradonačelnik je rekao da se krenulo od projekta Križevačkih sunčanih krovova koji su izazvali veliki interes građana za uključivanje, a nastavilo se s poticanjem građana na postavljanje fotonaponskih elektrana na krovovima obiteljskih kuća kroz izravnu financijsku podršku. Gradonačelnik je istaknuo i kako vjeruje da je uz takvu suradnju moguće i dostizanje ambicioznog cilja energetske neovisnosti grada Križevaca do kraja ovog desetljeća.

Vezano

Komentari su zatvoreni.